Olisi mukavaa katsoa elokuva. Elokuvat vievät pois tästä maailmasta ja monet niistä aiheuttavat todella mukavan olon. Ihan niin kuin elokuvan tapahtumat olisivat tapahtuneet minulle itselleni. Koska samaistuminen elokuvan henkilöihin on voimakasta, katson mielelläni vain mukavia elokuvia. Kauhuelokuvat jäävät pyörimään silmien eteen niin että japanilaisia naisia ilman leukaluita näkyy joka nurkassa.

Koska romantiikka on yksi elämän suoloista, pidän romanttisista hömppäelokuvista. Erityisen sijan elokuvamaussani ovat saaneet yliluonnolliset tarinat, fantasia on ihmeellistä. Mielikuvitus on ihmeellistä, se on parasta mitä ihmisellä voi olla. Oma mielikuvitus on mukavaa laittaa koetukselle, yrittää keksiä jotain niin ihmeellistä että siihen on pakko uskoa. Oikeestaan tästä aiheesta on todella outo kirjoittaa tässä tilanteessa. Todellisuus yrittää väkisin vetää minut pois mielikuvituksen maailmasta raapien kuuloaistilla niskaan naarmuja juustohöylällä. Yhdistelmä on epätodellinen, tällaista voi olla vain oikeassa elämässä ihan normaaleilla ihmisillä. Useinhan todellisuus on tarjua ihmeellisempää.

Tunnetilat aiheuttaa ristiriitoja. Halu tappaa ja rakastaa kun tuntuu yhtäaikaa, menee pää sekasin. Epätoivo raapii ovella, se haluaa ulos. Kaipuu pitää kiinni kädestä ja katsoo epäuskoisilla silmillään minua: "Voiko tässä taas käydä näin?". Ajatus pysyvyydestä saa aikaan vilun väreitä. Niin lähellä mutta niin kaukana. Isot asiat on usein pienistä asioista kiinni.

Vanha ystävä voi yllättää iloisesti, mutta entä jos vanha onkin oikeasti vain vanha ystävä. Ei se ole enää se sama henkilö joka kanssasi piileskeli äitiä puumajassa ja sauhutteli salaa Marlboroa. Ei sen kanssa enää varasteta marjoja eikä paranneta maailmaa aamuun asti. Se vaan käy ja moikkaa. Ei se ota edes kahvia jos et pakota. Jotenkin se on helpottavaa. Ei enää ole mitään velvoitteita henkilöä kohtaan jota et enää edes tunne. Etkä edes halua tuntea. Koska tunnet olevasi niin vanha että uuteen ihmiseen tutustuminen on turhaa. Elämää ei ole enää niin paljoa jäljellä että ehtisit sitä "uuden" ystävän kanssa kuluttamaan.