Hyppäsin laiturilta järveen ilta-auringon paistaessa. Tuttu ja viime aikoina läheiseksi käynyt nainen hyppäsi lämpöiseen veteen kanssani. Lähdimme uimaan kohti vastapäistä saarta, jonka mäntyrinteessä näkyi auringonvalossa paistatteleva hirsimökki ja laituri.

- Toi se on! Toi se on se mökki!

Uimme lähemmäksi ja vasta aivan rannan tuntumassa huomasimme mökin pihassa tukevahkon miehen pelkät uikkarit jalassa kävelemässä kohti rantaa.

- Joo eipä mennäkää ku siellä on porukkaa.

Uimme rantaa myöten pois päin mökistä ja nousimme pienelle hiekkarannalle muutaman kymmenen metrin päästä mökistä.

- Lähetään kävellen tätä rantaa pitkin tonne saaren toiselle puolelle. Siellä on meijän mökki, nainen sanoi.
- Emmää pysty kävelee ilman kenkiä sinne asti ku tää on havunneulasia täynnä koko ranta!

Viereemme ilmestyi maastopukuinen vanha mies todella pienellä veneellä. Kysyin mieheltä voisiko hän viedä minut veneellään naisen mökille. Vene oli noin 1,5 m pitkä eikä siinä ollut vettä halkovaa keulaa lainkaan. Se näytti ennemminkin laatikolta kuin veneeltä. Mies arveli ettei niin lyhyellä veneellä pysty viemään kahta, mutta suostui kuitenkin yrittämään. Mies istahti veneensä toiseen päähän ja minä menin työntämään sitä vesille. En kuitenkaan mahtunut veneen kyytiin vaan molskahdin veteen. Roikuin veneen perässä kiinni ja kannattelin sitä samalla. Se kun alkoi uhkaavasti ottaa vettää laitojen yli. Lopulta veneen tekele vajosi veteen ja mies jäi veden varaan kanssani. Päätin lähteä uimaan kotirantaan. En kuitenkaan päässyt etenemään vedessä kunnolla koska jalassani oli vain yksi kenkä. Palasin aina takaisin samalle rannalle.

Lautasäleikön takana tapettiin mies.

Kyläkaupassa olin niin väsynyt etten jaksanut tehdä mitään nahkatakkisen miehen kanssa. Huokaisin helpotuksesta kun asiakas tuli kauppaan. Mies jäi odottamaan iltaa verhon taakse.

Metsäautotiellä olin juossut ennenkin. Alamäen jälkeen tuli t-risteys. Oikealla oli punainen laukku, vasemmalla tie jatkui eteenpäin. Juoksin laukun luo ja tutkin hätäisesti sisältöä. Sidetarpeita! Vilkaisu oikealle ylös ja tumma mieshahmo iski jollain kovalla päähän. Mustaa.