On niin outo olo. Kuin kuumeisessa unessa. Tältäkö se arkiruutinien loppuminen tuntuu? Tällaisen olonko se saa aikaan, kun ei tarvitsekaan enää aamulla herätä samaan aikaan? Mittari näyttää 36 Celsius-astetta. Mikä mun normaalilämpö on?

Teen samat asiat kuin ennenkin. Paistan koirille jauhelihaa. Pissalenkillä pysähdytään tuttuun koirapuistoon. Kuuntelen ne samat biisit. Juon lempikupistani kahvia. Lisään siihen pakuria ja toivon että se veisi tän muovisen olon pois.

Se menee välillä pois mutta tulee takaisin samalla tavalla kuin tunnetila unesta, jonka näit edellisenä yönä. Et enää muista mitä unessa tapahtui, mutta voit edelleen tuntea sen saman olotilan kuin unessa. Olet kuin toisen ihmisen ruumiissa.

Karjalassa kaksi naista saunoi kanssani. Tiesin heidän kuolevan lauteille mutta lähdin siitä huolimatta hakemaan lisää vettä. Takaisin saunan ovelle palattuani huomasin oviaukon romahtaneen. Naiset saunassa nauroivat hätääntyneelle äänelleni. "Vittu mä puran koko saunan että saan teidät ulos sieltä!". Nauru jatkui vielä hetken mutta hiljeni jokaisen repimäni laudan pätkän ja rautatangon myötä. En suostunut taipumaan historian tahtoon vaan huusin paniikissa apua. Lopulta heräsin omaan huutooni.

Seurasin katsomon takana ohjaamaani esitystä. Valokeila osui minuun. "Ei ohjaajan kuulu näkyä, lapset tässä pääosassa ovat" ajattelin ja siirryin varjoihin. Yhtäkkiä valot sammuivat ja tunsin ilman muuttuvan. Kesäinen lämmin ilta muuttui hyytäväksi syysyöksi ja taivaanranta maalattiin verellä. "Jotain pahaa tapahtuu. Kaikki äkkiä pois täältä ja piiloon!". Hyppäsin keinusta ja kuulin laukauksia. Kirkkaat valot siivilöivät kylmää nurmea juostessani kohti kallioiden suojaa. Helikopterista tulitettiin kallion reunaa niin että kiviä ja kallion palasia lenteli päälleni. Suojasin päätäni käsilläni ja kyyristyin kallion koloon. En tuntenut vihollista enkä tiennyt keitä miehet valkoisissa kypärissä olivat.

mut mitä sun pitäis tehdä?
pitäis olla jotenkin niin smooth
ottaa sivellin ja maalata sitä taivaanrantaa
juosta alasti pellossa juhannusyönä ja huutaa