Lumisade voisi normaalisti piristää olotilaa, onhan sitä saanut kaivata pitkän aikaa ja itselleni se tarkoittaa valoa keskellä mustaa. Nyt se kuitenkin masentaa. Tai ei masenna. Se kertoo siitä että mitään ei tapahdu vielä pitkään aikaan. Kaikki on ikään kuin pysähtynyttä, aika seisoo ja mieli velloo.

Luulen kuitenkin keksineeni tähän ratkaisun. Istutan kukkia! Paljon erilaisia viherkasveja värikkäisiin ruukkuihin, sormet mullan sekaan ja mylläämään! Kivasti saa niitä ruukkuja sitten ripotella ympäri asuntoa ja odottaa että aurinko paistaisi vähän enemmän ja sulattais kaiken.

Ja sitten puntille. Nostan rautaa. Kuuntelen Voicelta hirveitä biisejä ja nostan rautaa. Moottoriöljyn, bensan ja pakokaasun tuoksu leijuu nenään ja tuo mieleen mukavia asioita. Niin ku auton. Sillä pääsee mihin vaan. Vaikka kuuhun. Vaikka ei kai sinne kukaan oikeesti halua. Siellä ei ole mitään. Ja ilman mitään ei ole mitään. Se se vasta tylsää ois. Kyllä elämässä täytyy jotain olla. Niin ku vaikka sisältö.

Joillain ihmisillä ei ole motivaatiota. Niiden yksinkertasissa elämissä ei ole sisältöä, ei syytä mihinkään. Ainut tietoisuuten pulpahtava ajatus on samea muistikuva jostain jota ei enää omien päätösten takia ole. Ei ole koska sillä ei ollut merkitystä. Ja koska edes sameilla muistikuvilla ei ole merkitystä, katoaa sekin yksinäinen susi jonnekin tyhjyyteen. Yksin ulvoo vielä viimeisen kerran mutta ei. Ei se tajua.

Joskus ajattelen. Ajattelen lentämistä. Tai liitämistä meren-- ei meren. Pelkään merta. Metsän yläpuolella. Se ois upeeta. Näen usein unta siitä. Muutenkin nään paljon unia. Toissayönä näin unta että heräsin. Kello oli 06:45. Viime yön unia en taida muistaa. Nukuin hyvin saunan jälkeen. Kirjoitin illalla pitkään ja pohdin asioita monelta eri kantilta, niin kuin yleensä illalla teen. Ennen saunaa taisin ahdistua, oikein vitutti jos suoraan sanotaan. Jotkut asiat vaan pistää vituttamaan. En vaan millään muistanu miten Apulannan Maanantain sointukuvio menee. Vaihdoin synaan ja innostuin niin että sauna kuumeni melkein liikaa.

Taidan tiskata.