Haahuilin siinä tomaattimurskan kohilla. Kädessä oli jo silloin valkosipulikanaa. Ajattelin kokeilla, pannulla paistaa ruokakerman kanssa (5%, HYLA). Jotain kasviksia sen kanssa! Pakastealtaan wokkiwihannekset oli jo pitkän aikaa kilpailevan liikkeen altaasta huudelleet levottomia ohi mennessä. Muutama askel kohti edellämainittua laitekokonaisuutta ja PAM. Siinä se taas oli.

Jostain sen tietää kun astuu liikkeeseen että täällä on jo joku tuttu. Joku erityinen tuttu. Joku jota ei ole pitkään aikaan nähnyt mutta joka on ajatuksissa ollut. Tai sitten joku sellainen johon et missään nimessä halua törmätä. Tai johon ihan ehdottomasti haluat törmätä. Pää kääntyilee ja puolet ostoslistan asioista unohtuu kun tiedät että se joku on tuolla hyllyjen välissä makkarasiivupaketti, paahtoleipäpussi, maitopurkki ja jauhelihapaketti kainalossa tai korissa.

Ja kuitenkin se tulee ihan yllättäen silloin kun et enää ajattele asiaa. Seuraavan hyllyn tai tolpan takana vilahtaa tuttu kuontalo. Tuo kassi sillä on aina. Sellainen henkilö, jota et niin mielelläsi halua tavata vilahtaa silmissäsi niin kuin et sitä näkisi. Et ole olevinasikaan. Silti et saa sitä naamaa pois mielestäsi. Mitähän se aikoo ostaa? Aikooko laittaa yhdelle vai kahdelle? Ja sitten tajuat olevasi naurettava katkera kusipää ja haet loput ostoslistan asiat kainaloosi ja lampsit kaljahyllyn kautta kassalle. Jos poltat, ostat ainakin kaksi askia omaa merkkiä ja uuden Coltin. Edellinen hukku lauantain baarireissulla. Muista siitäkään illasta taas muuta ku juomat jolla aloteltiin ja sen mulkun joka tuli urputtaa jostain johon et ollut edes osallinen. Nii ja tais siellä jotkut tapellakin.

Kassaneiti on vanha. Siis täti. Moro. Vie vittu loputkin roposet. Kittoos.

Uuni paistaa pakastepatongin mukavan rapeaksi ja sisällä on hyvää yrttivoita. Näin unta että olin Islannissa mummoni kanssa. Tarjoilin serkulle olutta ja vittuunnuin baarin työntekijöihin. Oli siellä joku söpö vaalea mieskin. Joku kerta näin unta että olin koulussa serkun kanssa. Siellä oli joku vesivoimala. Ja karuselli. Siitä piti kirjoittaa enemmänki mutta sairastuin ja unohdin. Päässä kuuluu puhetta kun menee nukkumaan. Nyt olen nukkunut niin paljon etten enää jaksa.