Joistain ajatuksista on vaikea päästä eroon. Ne vain tunkevat esiin jostain ovien ja puskien takaa juuri kun luulit niiden kadonneen ja ikuisiksi ajoiksi unohtuneen. Eihän se haittaa jos tietty ajatus tulee silloin tällöin mieleen, varsinkaan jos ajatus on positiivinen tai muulla tavalla miellyttävä. Jos taas ajatus, joka harmaan massan läpi tunkee tietoisuuteen on turha ja tyhjää unelmointia täynnä ilman minkäänlaista realismia tai tilanteen tajua, on syytä vähän tukistaa itseään. Niin että siitä saat saatana selkääs perkele kun et tajua nyt yhtään missä mennään, saatana. Pallo on hukassa ja itse olet kassalla. Selkäsauna auttaa. Ihan pienikin. Tämä siis vain tällaisessa "itsensä herättelyssä" vallitsevaan tilanteeseen. Jotkut tuntuu luulevan siinä uskossa että pienellä pieksemisellä saadaan ihmeitä aikaan, vaikka todellisuudessa niitä ei tarvita, sillä kaikki hyvin. Juuri niin kuin kuuluukin olla. Joillain vain käsitys siitä, millaista tulee olla, on vääristynyt. Ihan vittu mutkalla ja soikeena. Niinku korkkiruuvi. "Rupee poliitikoks!". Se, että kaveri istuu yksin kännissä pilkkopimeässä ja huutaa "Minä en sitä syytöstä ittelleni ota!" tai "Ei tartte auttaa!", kuulostaa ehkä jonkun korvaan siltä että sitä kaveria voisi sääliä. Mutta keronpa vaan että lähinnä se naurattaa kun sen oikeasti kuulee. Tai en tiedä nauraako kukaan muu, mutta minä nauran. Silmissä näkyy nimittäin jo kuva siitä kuinka lukin näköinen hontelo, mieleltään noin viisi vuotias mies romuaa rappusia ylös ja huutelee äitiä apuun. Kusta pitää siihen vihreään ämpäriin kun vessaan meno ei onnistu edes konttaamalla koska sitä ei osaa. Ei osaa kontata? Eli mies on mieleltään sylilapsi? No oli miten oli, se jos mikä on säälittävää. Olen hyvin hyvin pahoillani jos joku joutuu todistamaan tapahtumaa, missä fyysisesti aikuinen, mutta henkisesti sylilapsen tasolla oleva mies huutaa konttausasennossa "Tulukaa jelppaamaan!" ja kusee housuunsa koska ei pääse itse vessaan.

Mistä näistä tietää?

Saatoin olla jossain tilanteessa vahingoniloinen. "Hää hää!" kaikuu päässä mutta en päästä sitä muiden kuultavaksi. Se olisi ehkä liian julmaa. Mitä sitten? Metsässä kun kerää niitä punaisia marjoja kasssiin ja heittelee niitä sinisiä suuhun ei paljon tämmöiset asiat pyöri mielessä. Siellä mietitään sitä Äiti Maan suurta vittua josta se kaikki hieno vihreä aines on peräisin. Siitä pitäisi jokaisen olla kiitollinen. Omat marjat ja sienet saa hakea koska vaan kun huvittaa! Sillä rajauksella toki että talvella niitä löytyy varmemmin mummon pakastimesta kuin metsästä, sieltä Äiti Maan häpykarvoituksesta. Jos joku pieni ja ruskean musta paskiainen erehtyy leukaperiä kutittamaan, ei auta kun vetää itseään turpaan. Siinähän sitä saa taas kivasti pienen selkäsaunan ja tilanne on taas hallinnassa. No problem. Jahas, ja mitäs seuraavaksi? Ni mieleen tuli lähinnä se saatanan iso siirtolohkare. Siinä oli jotain maijesteetillista. Ja siinä se seistä jökötti perkele eikä puhunu mitään. Ei mitään! Ois ny saatana ees jotain sanonu mutta ku ei. Kassi täytty kivasti niistä punaisista mylpyröistä ja löytyhän niitä jotain mitä ne ny oli ne keltaset. Jaa joo no lenkkari on vieläkin vähän märkä mutta so what? Tulipahan vaan käytyä jonkun "mökkiläisen perkeleen" jälillä siellä.

Valinnat. Ne on.. Valintoja. Onko se väärin jonkun mielestä jos valitsee risukossa kävelyn sen sijaan että istuis perse puuduksissa jauhamassa paskaa asioista jotka ei edes kiinnosta? Tuskin on, mutta kysyinpähän nyt kuitenkin.

Sitten kun minä olen sen viidenkympin rajapyykin kehdon ja haudan välissä ohittanut niin katsokaakin sitten että en ala toistelemaan itteäni. Se on kumma juttu miten jotkut ihmiset, ihan raittiitkin, toistelevat niitä saatanan samoja juttuja ja fraaseja päivästä toiseen! "Täytyy ottaa tää saunakalja.", "Tairan lähteä risukasaa raiskaamaan.", "Hyvät ystävät.", "Hajamielinen rohvessoori.", "Ei niittyviinaa eikä imeläkivvee!", "Mitenkäs se sanoikaan, niin tämän kaupan ilikein asiakas!" ja voi vittu mää osaan noi jutut ulkoo! Niiden NAAMASTA näkee mikä lause tulee seuraavaksi ja mitä ne aikoo sitten tehdä. Kyllä alkaa piisaamaan loppuelämän ajaks, kiitosta vaan..

Nyyhkyn nyyhkyn ihmiset: menkää kotiinne!